Belföld

Esővel érkezik a decemberi meleg

japatino / Getty Images
japatino / Getty Images
Jelentős enyhülés előtt áll időjárásunk – írja a Kiderül. Szombaton 6, vasárnap 9, hétfőn már 11 fok körüli csúcshőmérsékletekre számíthatunk.

Egy ciklon van kialakulóban Délnyugat-Európa felett, mely a következő napokban egyre enyhébb, egyúttal nedves levegőt szállít térségünkbe. Több alkalommal kell esőre számítanunk.

Szombaton, az ország nyugati felében borult marad az ég, míg kelet átmenetileg felszakadozhat a felhőtakaró és a nap is előbújhat. A délnyugati, nyugati megyékben ismét elered az eső, az Alpokalja térségében vegyes csapadék is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 6 fok között alakul, de a naposabb részeken pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő este 0, +5 fok valószínű.

Vasárnap többnyire borult időre számíthatunk, csak néhány helyen süt ki a nap, a Tiszától nyugatra lehet esőre számítani. Délutánra 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, viszont a Dél-Alföldön több órára kisüthet a nap, este kiterjedt csapadékrendszer érkezik nyugat felől. Délutánra 4 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik