Belföld

Városháza-ügy: három gyanúsítottat hallgattak ki

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Három gyanúsítottat hallgatott ki a Városháza-ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – tájékoztatta a rendőrség a Magyar Nemzetet.

Az ORFK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint három személyt befolyással üzérkedéssel gyanúsítottak meg az ügyben, akik szabadlábon védekeznek. A gyanúsítottak kilétérő a lap nem kapott tájékoztatást. A lap azt követően kereste meg a hatóságot, hogy Bajnai Gordon egy vasárnapi Facebook-bejegyzésében arról írt, rágalomhadjárat folyt ellene a Városháza-ügyben. A volt kormányfő által közzétett rendőrségi határozat megállapítja, hogy a közzétett felvétel valóban összevágott, és tévesen közvetíti a beszélgetésen elhangzottakat. Ugyanakkor a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a felvétel készítőjének, illetve közzétevőjének kilétét nem sikerült megállapítani.

A Városháza-ügy egy éve robbant ki, de bizonyíték azóta sem került elő, amely alátámasztaná, hogy az ellenzéki városvezetés valóban el akarná adni a műemléki védelem alatt álló épületegyüttest. Később vizsgálóbizottságot állított fel a főváros az ügyben, és arra jutottak, hogy nem volt döntés a Városháza eladásáról. A főváros elismerte, hogy született egy előkészítő anyag az értékesítésről, ám ezt a lehetőséget elvetették.

Kapcsolódó
Korrupció vagy semmi látnivaló? – összeszedtük, mit tudunk eddig a Városháza állítólagos eladásáról
Másfél éve egy ismert, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos komolyan érdeklődött a Városháza iránt. A tárgyalásokon közvetítők képviselték az érdeklődőt, a megbeszélések azonban egy idő után megakadtak – értesült a 24.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik