Belföld

Nem sikerült megállapítani, ki hallgatta le Bajnai Gordont

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Bűncselekményt követtek el Bajnai Gordonnal szemben, amikor felvételt készítettek arról a tárgyalásról, amelyen a Városháza épületének eladása volt a téma – derül ki a volt szocialista miniszterelnök által közzétett rendőrségi határozatból.

A volt kormányfő a tavaly novemberben publikált beszélgetésben a többi között arról beszél, hogy „sok a cápa a fővárost vezető baloldali koalícióban”, akik amint kiszagolnak egy üzletet, egyből közvetítőként szeretnének benne részt venni. Miután a felvétel végigfutott a kormánypárti sajtóban, Bajnai feljelentést tett, ugyanis szerinte az elkövetők töredékmondatokra vágták szét a közel egyórás beszélgetést, hogy „ezáltal a fehéret feketének állítsák be, mondatai célját és értelmét kiforgassák, jelentésüket az ellenkező irányba módosítsák”.

A Városháza botrány kapcsán lapunk nagyinterjút készített a volt kormányfővel.

A Bajnai által közzétett rendőrségi határozat megállapítja, hogy a közzétett felvétel valóban összevágott, és tévesen közvetíti a beszélgetésen elhangzottakat. Ugyanakkor a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján

a felvétel készítőjének, illetve közzétevőjének kilétét nem sikerült megállapítani.

Bajnai megjegyzi:

A tettest egyelőre nem lelik. Pedig biztosan segítene, ha a nyomozásban a beszélgetés négy résztvevője közül nem csak hármat hallgattak volna meg (amint az a nyomozati jegyzőkönyvből kiderül)…

A Városháza-ügy egy éve robbant ki, de bizonyíték azóta sem került elő, amely alátámasztaná, hogy az ellenzéki városvezetés valóban el akarná adni a Városházát. A főváros szerint született ugyan egy előkészítő anyag az értékesítésről, ám ezt a lehetőséget elvetették.

Kapcsolódó
Korrupció vagy semmi látnivaló? – összeszedtük, mit tudunk eddig a Városháza állítólagos eladásáról
Másfél éve egy ismert, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos komolyan érdeklődött a Városháza iránt. A tárgyalásokon közvetítők képviselték az érdeklődőt, a megbeszélések azonban egy idő után megakadtak – értesült a 24.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik