Belföld

Az elbocsátások és a munkabeszüntetések miatt a héten már nem lesz oktatás a Karinthy-ban

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Csütörtökre és péntekre rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az igazgató a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban, ahonnan szerdán hat tanárt bocsátott el a tankerület– írja a Mérce.

A munkabeszüntetést bejelentő, a hiányzó és az elbocsátott tanárok összlétszáma miatt a hét második felében előreláthatólag nem lesz lehetséges az intézmény jogszabályban előírt működtetése

– olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által megosztott levélben, melyet a Karinthy igazgatója küldött a szülőknek és a diákoknak.

Az intézmény vezetője szerint az iskola nyitva lesz december 1-jén és 2-án is, így diákok felügyeletét meg tudják oldani. A kieső napokat várhatóan január 23-én és 24-én fogják pótolni.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, a Belügyminisztérium közlése szerint december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát. Tiltakozásul szerda estére tüntetést szervezett az Egységes Diákfront a BM épülete elé, ahol bejelentették, hogy a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai csütörtöktől határozatlan idejű polgári engedetlenségbe kezdenek.

Kapcsolódó
Újabb harminc tanár kapott „figyelmezető levelet” csütörtökön
A tanárok így válaszolnak arra, hogy nyolc kollégájukat kirúgják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik