Belföld

Minimum 30 évet kértek a kőbányai nyugdíjast kegyetlenül kivégző férfire

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 44 éves V. Róberttel szemben, aki két és fél évvel ezelőtt olyan kitartóan és brutálisan bántalmazta az idős ismerősét a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor utca lakásában, hogy a helyszínen meghalt.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy életfogytiglant kértek a bűnösségét beismerő férfire azzal, hogy legkevesebb harminc év múlva bocsáthassák szabadlábra feltételesen

V. Róbert ismerte a 77 éves férfit, mert a párja nála lakott albérletben. A nőnek rendszeresek voltak a konfliktusai a bérbeadójával, amiről az élettársa is tudott, ezért haragudott a nyugdíjasra.

Az ominózus nap a V. Róbert felment az idős férfi lakására, ahol beszélgettek, közben pedig a terhelt italozott. Egy idő után felerősödtek benne a nyugdíjassal szembeni indulatok. Ez odáig fajult, hogy a vádlott veszekedni kezdett, majd végül rátámadt az időskorú férfira, akit ezt követően elhúzódóan, brutálisan és kitartóan bántalmazott, főleg ököllel, egy fahasábbal, és más kemény tárggyal.

Mihádák Zoltán / MTI

V. Róbert pár órával később ideiglenesen felhagyott a bántalmazással, magához vette az áldozata hitelkártyáját, és elment cigit venni a trafikba. A dohánybolti eladónak gyanús lett a véres ruhájú, zavartan viselkedő férfi, ezért nem hagyta jóvá a kártyás fizetést. Ezt követően a férfi egy készpénzkiadó automatához ment, és megpróbált felvenni ötezer forintot, de az automata bevonta a kártyát, mert már korábban le volt tiltva.

Ezután V. Róbert visszatért a nyugdíjas lakásába, ahol tovább folytatta az idős férfi bántalmazását. Az egyik lakó jelzésére a társasház gondnoka felment a lakáshoz, és a nyitott ajtón benézve látta, amint férfi bántalmazza az akkor már földön fekvő nyugdíjast. A gondnok hívására kiérkező rendőrök a tettest a helyszínen elfogták.

Az idős férfi a a nagy erejű, elhúzódó, a testének nagy részére kiterjedő bántalmazás következtében a helyszínen meghalt, az életét semmilyen orvosi beavatkozás nem menthette volna meg.

V. Róbert beismerő vallomást tett a nyomozati szakban. Azt mondta, hogy az idős bácsit már régóta ismerte, s jó viszonyt ápolt vele. Miközben italoztak, hirtelen rátámadt az idős emberre és bántalmazni kezdte. Vallomásában úgy fogalmazott, hogy amikor a sötétségfátyol elmúlt, akkor látta, hogy mit tett.

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel, idős személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérlete miatt állítja bíróság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik