Belföld

Újbuda polgármestere is bejelentette, hogy újraindul, és maga mellé vette Molnár Gyulát

Facebook
Facebook

Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere után Újbuda DK-s irányítója, László Imre is kedvet kapott a bejelentéshez: hétfő délután a Facebookon tette közzé, hogy elindul a 2024-es önkormányzati választáson is. Azt írta:

Szeretném a megkezdett munkát folytatni az újbudai polgárok szolgálatában, remélhetőleg már könnyebb és kezelhetőbb körülmények között.

László egyúttal azt is közölte, hogy az újraválasztási elképzelései megvalósításához új ember is kell. Az új erő ebben az esetben a kerület régebbi vezetője, Molnár Gyula lesz.

Ez új és más működést igényel, ezért felkértem barátomat, Molnár Gyulát, hogy vezényelje ezt a folyamatot. Ő az az ember, aki öt parlamenti választást nyert, két cikluson keresztül volt kerületünk polgármestere. Itt született, itt élt és él a mai napig, mindent tud és mindent ismer a kerülettel kapcsolatban.

A 24.hu információja szerint Molnár Gyulát hamarosan kabinetfőnöknek nevezi ki a polgármester.

Molnár, aki 2016 és 2018 között az MSZP elnöke is volt, tavaly ősszel szocialistaként indult neki az ellenzéki előválasztásnak, de a kampányt már a Demokratikus Koalíció jelöltjeként fejezte be. A váltás után alulmaradt a körzet momentumos jelöltjével, Tóth Endrével szemben, aki aztán az áprilisi választáson végül nyerni tudott a fideszes Németh Zsolt ellen.

Molnár Gyula listáról sem került be a parlamentbe, de az előválasztáson elszenvedett vereség ellenére bizalmat kapott a DK-ban, így már a nyáron – akkor még csak a kabinet tagjaként – csatlakozhatott az önkormányzatban László környezetéhez. Kabinetfőnöki kinevezése ennek ellenére váratlanul érte az önkormányzat más pártokhoz tartozó politikusait, arról csak hétfő reggel kaptak tájékoztatást a kerület alpolgármesterei.

Úgy tudjuk, a Molnár mellett az újraválasztási csapat tagja lesz Lakos Imre is, aki korábban SZDSZ-s színekben ült a XI. kerület alpolgármesteri székében, ám időközben szintén csatlakozott a DK-hoz, sőt ő a párt választókerületi elnöke.

Ennek a pikantériája, hogy László Imre két éve már próbálkozott az együttműködéssel, ki is nevezte Lakost kabinetfőnöknek, de néhány hét után kiderült, hogy nem tudnak együtt dolgozni. Lakos akkor közös megegyezéssel távozott, a másfél hónapos kabinetvezetői ténykedéséért nyolcmillió forinttal a zsebében.

A Kopaszi-gát környékének egyik ingatlanát érintő telekügyben korábban Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imrét  hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték másodfokon, ám a Kúria végül mindkettőjüket felmentette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik