Belföld

Akár az ellenzéki pártok támogatása nélkül is újraindul Baranyi Krisztina

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Elkezdtek a pártok készülődni a 2024-es önkormányzati választásra, amivel egyébként a legborzasztóbb dolog, ami történhetett, az az, hogy egy időben tartják az európai parlamenti választásokkal. Ez nyilván az eddigi kavarásokat is hatványozza. Hogy pontosan milyen felállása lesz a pártoknak, egyelőre nem tudom megmondani, nem vagyok párttag, nem veszek részt ezeken a tárgyalásokon. Annyit tudok, hogy elindulok ezen a választáson, és amennyiben úgy döntenek a pártok, hogy nem támogatnak, akkor nyilván újra előválasztás fog dönteni, mint ahogy 2019-ben is az döntött

– jelentette ki Baranyi Krisztina Ferencváros ellenzéki polgármestere a Telexnek adott interjújában.

A városvezető az interjúban az ATV-s botrányára is kitért. Mint ismert Baranyi élő adásában vette észre, hogy az egyik műsorban a Pesti Srácok munkatársa is a kérdezők között van, akinek nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseire. Úgy látja, volt haszna a botránynak, ugyanis szerinte véget kell vetni annak a rossz gyakorlatnak, hogy „lassan minden politikus és közéleti szereplő úgy kezeli a kormányzati propagandamédiumokat, mintha mind valódi sajtó lenne”.

Arról is beszélt, hogy a legtöbb a fenyegetést a Fradi miatt tett kijelentései miatt kapta, melyről korábban elmondta: „nem kell hasra esni attól, ha egy csapat közpénzcsilliárdokból a nemzetközi középmezőny aljára kerül”. Meccsekre azonban nem ezért nem jár, hanem mert elriasztja „az a szurkolói közösség, ami ott a kemény magot alkotja” , ráadásul a klubvezetők sem látják szívesen, de ami szerinte a legfontosabb: „nem olyan lenyűgöző a játék sem” .

Baranyi arról is beszélt, hogy szeretnének Bucsával, „az oroszok által letarolt ukrán várossal” testvérvárosi kapcsolatot létesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik