Belföld

Karácsony a Városháza-ügyről: az egész egy nagy kamu

Azok után, hogy a hétfői nap folyamán Bajnai Gordon közzétette a bírósági határozatot, ami kimondta, hogy bűncselekményt követtek el vele szemben, amikor valaki (akinek a kilétét nem tudták a hatóságok felderíteni) hangfelvételt készített egy tárgyalásról, ahol ő is hallatta a hangját, és ahol a Városháza épületének eladása volt a téma.

Amikor a felvétel elkezdte körbejárni a sajtót, a volt kormányfő feljelentést tett, mert szerinte az elkövető(k) töredékmondatokra vágták szét a közel egyórás beszélgetést, azzal a céllal, hogy kiforgassák a szavait. A Bajnai által közzétett határozatban pedig az áll, hogy a felvétel valóban összevágott, és tévesen közvetíti a beszélgetésen elhangzottakat.

A történtekkel kapcsolatban Karácsony Gergely is megszólalt, egy Facebook-bejegyzésben tette fel a kérdést:

Emlékeztek még a „Városháza-ügyre”?

Aztán úgy folytatja a bejegyzést, hogy „a fideszes lakájmédia, kormánytagok és a fővárosi Fidesz bevonásával hónapokig szórakoztatta magát és a közvéleményt egy nyilvánvaló hazugsággal. Emlékezhettek, hogy a fideszes manipulációhoz még a rendőrséget is felhasználták, amikor, ki tudja mit keresve, feltúrták a városházi irodákat és a kollégám lakását is”.  A főpolgármester szerint a vádak cáfolatára bőven elég az, hogy az ominózus bejegyzést is a Városháza épületéből írja, tehát senki nem adta el az épületet tavaly november óta, majd arról beszél,  hogy azok a bűnözők, akik megpróbálták őket kompromitálni.

(…)akik ezt kitervelték és végrehajtották, ők egyszerűen bűnözők, kötődjenek bár bármilyen magas szinten is a fideszes propagandagépezethez. Nos, azóta rendőrségi és bírósági határozatok bizonyítják: ők hazudtak, a mi állításaink igazak

– írta.

Végül megemlíti, hogy a Városháza-ügy központi szereplője volt a Fidesz volt gazdasági igazgatója, „Magyarország leggazdagabb családjának tagja, aki több formában is üzletel az állammal, és egy bizonyos Zentai úr, aki azóta jogerősen veszített velem szemben személyiségi jogi pert”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik