Belföld

Videón a 4-6-os villamoson fosztogató zsebes, egy közel félmilliós mobilt is lenyúlt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség azzal a büntetett előéletű 34 éves román férfival szemben, aki több alvó utast is kifosztott idén tavasszal a 4-6-os villamoson.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi április 10-én hajnalban Margit-sziget és Margit-híd budai hídfő megállója között felfigyelt egy alvó utasra a tuján. Benyúlt a kabátzsebébe és lenyúlta pénztárcáját, amelyben a férfi személyes okmányai, bankkártyái, továbbá 150 ezer  forintnyi készpénz és némi valuta volt.

Hat héttel később ismét kifosztotta egy alvó utastársát a villamoson. A Margit-híd budai hídfő és Mechwart-liget megállók közötti szakaszon leült az alvó férfival szemközti ülésre, majd kivette a kezében tartott 70 ezret érő mobiltelefont, majd zsebre vágta és lelépett.

Pár nap múlva azonban a Jászai Mari tér és a Margit-híd szigetbejáró közötti útszakaszon is akcióba lépett. Benyúlt egy alvó férfi nadrágzsebébe, és kiemelte belőle az áldozat 460 ezret érő mobilját. A 34 éves férfi nem ma kezdte a szakmát, már volt büntetve hasonló bűncselekmény miatt. Az ügyészség letöltendőt kért a kifosztásokkal vádolt letartóztatásban lévő férfire azzal, hogy határozott időre utasítsák ki Magyarország területéről. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik