Belföld

Jogerősen tíz évet kapott a kislányát állva megszülő és garázsba hajító nagykanizsai csecsemőgyilkos

Jogerősen tíz év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a 21 éves nagykanizsai nőt, aki az udvaron lévő garázsba hajította az újszülött kislányát. A baba az ellátatlanság miatt másnap meghalt.

Hornokné Décsei Katalin, a táblabíróság szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a nő a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

A fiatal nő három és fél évvel ezelőtt megismerkedett egy férfival, de kapcsolatát nem vállalta fel a családja előtt. Ritkán találkoztak, telefonbeszélgetések és közösségi oldalon folytatott üzenetek útján tartották a kapcsolatot. A nyár folyamán a a nő teherbe esett, de ezt eltitkolta a hozzátartozói elől.

Az apát decemberben értesítette erről először, de ő kételkedett ennek a valóságtartalmában. A nő orvosnál, védőnőnél nem járt, és terhesgondozáson sem vett részt. A fiatal nő 2020 májusában arról küldött üzenetet a férfinak, hogy indul a kórházba, később pedig azt írta neki, hogy “a baba elment”, lány volt, és nem volt egészséges. Ez azonban nem volt igaz.

Ugyanezen a napon a délutáni órákban indult be nála a szülés, amikor egyedül volt otthon. Elfolyt a magzatvize, majd kiment az udvarra és az ott lévő gépkocsi mellett a járműre támaszkodva életet adott egy 51 cm hosszú, 3000 gramm súlyú kislánynak. A csecsemő a földre esett, a nő egy kocsiból kivett ollóval vágta el a köldökzsinórt. 

Az újszülöttet egy ruhába csavarta és behajította a garázsba, majd magára hagyta és bement a házba tisztálkodni. Később visszatért a babához, aki még élt, nyöszörgött. Bevitte a házba és az egyik szobában az ágyra fektette, és betakarta úgy, hogy ne látszódjon. A nő a szüléskor a földre esett és utána a földre dobott újszülöttel nem foglalkozott, nem látta el, és a szülésről sem értesített senkit

Az újszülöttet az elkövető édesanyja találta meg este, azonnal intézkedett, hogy kórházba szállítsák, azonban a baba másnap meghalt. Halála kórházban születés vagy a szülést követő laikus ellátásban részesítés esetén nem következett volna be. Az elsőfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék 10 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt emberölésért. A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, így az jogerős..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik