Belföld

Egy tizenéves fiú és az apja halt meg a hajnali pataki háztűzben – fotók

Benedek Tamás / katasztrofavédelem.hu
Benedek Tamás / katasztrofavédelem.hu

Borzalmas családi tragédia történt Patakon. Értesüléseink szerint ugyanis egy tizenéves fiú és az édesapja vesztette életét a Nógrád megyei településen történt ma hajnali háztűzben. Az épületben hárman éltek, és a tűzesetet csak az anyuka élte túl, ő füstmérgezést szenvedett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy száz négyzetméteres, kétszintes ház egyik földszinti, húsz négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében. A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezni a tűzoltóknak.

A fiú és az apja holttestét a szoba oltása közben találták meg. .A tűzoltók két gázpalackot vittek ki a házból, hogy nehogy felrobbanjanak. A család két macskája is elpusztult. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a tűzvizsgálat fogja feltárni.

Benedek Tamás / katasztrofavédelem.hu

Ez már a harmadik halálos tűzeset 12 órán belül. Csütörtök délután Kisdombegyházon halt meg egy kétéves kisfiú, este Nyírteleken halt meg egy ember, amikor kigyulladt egy konyha, péntek hajnalban pedig Patakon történt családi tragédia.

Fontos tudni, hogy hasonló esetekben életet menthet egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor jelez. Ekkor ugyanis még van idő cselekedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik