Belföld

Rossz orvosra fogott gázfegyvert az anyja ellátását a Jahn Ferenc kórházban kifogásoló férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség azzal a 48 éves férfival szemben, aki gázfegyverrel fenyegetett a nyáron egy osztályvezető orvost a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi beismerte a bűnösségét, és megbánta a tettét.

A férfi július 23-án délután, erősen ittas állapotban megjelent az egyik budapesti kórházban. Úgy tudjuk, hogy látogatási időn kívül ment az egészségügyi intézménybe, és miután azt mondta, hogy máskor nem tud bemenni az anyjához, ezért az megengedte, hogy felmenjen hozzá pár percre.

Később azonban vitatkozni kezdett az osztályvezető orvossal, mert úgy gondolta, hogy nem kapott megfelelő ellátást az osztályon kezelt hozzátartozója..

A terhelt a szóváltás során elővett egy gázriasztó fegyvert, majd ráfogta az orvosra és azzal fenyegette, hogy lelövi. Ezt követően a két férfi dulakodni kezdett, amelynek során az orvos megpróbálta kicsavarni a vádlott kezéből a fegyvert, majd a földre vitte a támadóját. A dulakodás során a fegyver elsült, sérülést azonban nem okozott. A támadó elvesztette az eszméletét a földre kerülésekor, ezért az orvos és a helyszínre siető ápolók ellátták, majd értesítették a hatóságokat.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a fegyveresen elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolt 48 éves férfire azzal, hogy egy korábbi, más ügyben kiszabott 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendeljék el. A felvételen az látszik, hogy az elkövető megérkezik a kórházba, beszáll a liftbe, majd elviszik a rendőrök a balhé után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik