Belföld

Őrjöngött a festékes munkásruhája miatt, majd dühében a kilencéves gyermekébe szúrta a kést

Akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és további bűncselekmény miatt állítja bíróság elé a Dunaújvárosi Járási Ügyészség  azt a férfit, aki májusban megszúrta a kilencéves gyermekét.

A Fejér Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a nejével és a három kiskorú gyermekével volt otthon, amikor észlelte, hogy festékes az erkélyen száradó munkásruhája. Az ittas férfi emiatt őrjöngeni és ordítani kezdett, majd magához vett a konyhából egy kést és megpróbálta vele lekaparni a festéket a ruháról, de nem járt sikerrel.

Ekkor dühében bement a nappaliba, majd az ott tartózkodó két kiskorú gyermeke szeme láttára vádlin szúrta a kilenc éves gyermekét. A gyermek könnyű személyi sérülést szenvedett, de fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának a lehetősége is.

A családfő szóban és fizikai bántalmazásban megnyilvánuló magatartása a kiskorú gyermekének testi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. Cselekménye a gyermeke számára feldolgozatlan, érzelmi traumaként jelenik meg. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik