Varga Jennifer / 24.hu
Belföld

Tovább zuhan a forint: 415 felett az euró

Tovább ütik a forintot: már 1 százalék feletti a gyengülés, egy euró 415 forintba kerül.

Ez azt jelenti, hogy egy havi mélypont közelébe süllyedt a forint az euróval szemben.

A magyar deviza már hetek óta a 400-410-es sávba ragadt be, a jelek szerint most léptük át ennek a sávnak a felső értékét. A Portfolio úgy látja, a piac lassan emészti a tegnapi hírt az uniós források egy részének felfüggesztéséről, hiszen a tegnapi gyengülés csak ma gyorsult fel igazán.

Nemzetközi hírek nem támasztják alá a forint gyengülését, így egyértelműen a hazai tényezők, egészen biztosan az EU-s hírek mozgatják az árfolyamot.

Az euró jegyzése már szerdán 410 forint alá esett, miután olyan hírek jelentek meg, hogy az Európai Bizottság továbbra is a magyar források felfüggesztését javasolja a jogállamisági aggályok miatt.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung bizottságközeli forrásokra hivatkozva írt arról, hogy 3000 milliárd befagyasztását javasolhatják, mivel elégedetlenek a magyar kormány által tett 17 féle korrupcióellenes és közbeszerzési vállalás eddigi teljesítésével. A német lap értesülései nagyjából megfelelnek annak, amit a mai nap a Népszava is megírt.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!