Belföld

Deutsch Tamásnak nagyon tetszik, hogy az LMBTQ-jogokat támogató németek kikaptak

MTI
MTI

Deutsch Tamás, a Fidesz uniós képviselője a német-japán meccs után két Facebook-posztban is kifejezte a németek veresége felett érzett kárörömét.

A politikus szerdán este tette közzé az első bejegyzést: „Szivárványos karszalag országa – Felkelő nap országa 1-2 Ennyi.” De ez beszólás nem elégítette ki a témában már sokszor megnyilatkozó képviselőt, így az éjjel még az első után küldött egy újabb szellemességet is, amelyben azt írta: „One Love, Null Punkte”. Vagyis a One Love karszalag mellett kiálló németek nulla pontot szereztek az első fordulóban.

Mint ismert, a németek szándékában állt, hogy a katari világbajnokság meccsein is demonstratívan viseli a szivárványszínű One Love karszalagot a rendező ország melegekkel kapcsolatos politikája miatt. Ettől azonban végül elálltak, mert a FIFA sárgalapos büntetéseket ígért be azoknak, akik a vb-n a „pályára viszi a politikát”. A német válogatott ennek ellenére kifejezte nemtetszését: a Japán elleni meccs előtt befogott szájjal fotóztatták magukat.

Deutsch már tavaly is megütközött a németekkel a szivárványos szimpátiájuk miatt.

Először a Allianz Aréna szivárványos díszkivilágítása miatt szólt be: hogy ha a németek valóban komolyan gondolják a stadion kivilágítását, akkor inkább a nemzeti lobogójukat fessék szivárványszínűre Két hónappal később pedig Sebastian Vettel Forma-1-es pilóta Budapesten használt szivárványos cipője miatt hasonlította az LMBTQ-mozgalmat szimbolizáló szivárványt a náci rezsim horogkeresztjéhez.

Akkor a budapesti német nagykövetség is reagált Deutsch beszólására. Azt üzenték, hogy szerintük teljesen helytelen az LMBTQ emberek jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik