Belföld

Urnák között szállította a drogot egy vállalkozó

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a háromfős társasággal szemben, akik urnák közé rejtve szállították a budapesti dílertől beszerzett kábítószert.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy korábbi lopás miatt tartottak kutatást közel két évvel ezelőtt a Tamásiban élő vállalkozó otthonában, ahol a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak. A szakértő megállapította, hogy kábítószerek.

A nyomozóknak információjuk volt arra, hogy a 65 éves vállalkozó drogok terjesztésével is foglalkozik, ezért további adatgyűjtésbe kezdtek. A rendőrök tavaly november 24-én a késő esti órákban Tamásiban elfogták a férfit, akinek kisteherautójában több tucatnyi tablettát és fehér port találtak az urnák között. A vállalkozót november végén letartóztatták,  és több hónapig börtönben volt.

A Tamási Rendőrkapitányságon vizsgálták azt is, hogy az ügyben mások érintettek-e, továbbá, hogy a 65 éves férfinak voltak-e segítői a drogok terjesztésében. A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján tavaly december 16-án Budapesten, elfogták M. Zs. 38 éves budapesti lakost, aki feltehetően a tamási vállalkozó dílere volt már hosszú ideje.

A férfi ruházatában több mint 600 ezer forintot találtak, otthonában pedig több mint 14 millió forintot foglaltak le a nyomozók. A lakásban többfajta kábítószergyanús anyagot, zöld növényi törmeléket, fehér port és tablettákat is találtak.

Az ügyben több mint 20 fogyasztót is kihallgattak.  Az eljárás során kiderült, hogy a kábítószer terjesztésében a 65 éves férfi felesége is részt vett. Az is bebizonyosodott, hogy a házaspár fogyasztotta is a drogot.

A tamási rendőrök a budapesti dílerrel és a helyi párral szemben is befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal továbbították az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik