Belföld

Ötéves kisfiával akart meghalni a 85-ösön balesetező anya

Súlyosította a Győri Ítélőtábla annak az asszonynak a büntetését, aki szándékosan nekihajtott egy szembejövő autósnak öt és fél évvel ezelőtt a 85-ösön, hogy meghaljon a kisfiával együtt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a kisfiú a gépkocsiban hátul, biztonsági gyermekülésben utazott. A nő öngyilkos akart lenni, ezért elhatározta, hogy nekihajt egy másik járműnek. Ezért a 85. számú főúton legalább 114 km/h sebességgel haladt, majd áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba.

A szemből érkező jármű vezetője ezt észlelte, lassított és a jobb oldali útpadka felé kormányozta a járművét. A nő azonban lassítás nélkül nekihajtott, aminek következtében a személygépkocsija többször átpördült és az oldalára borult.

Az anya és az ötéves gyermeke nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert be volt kapcsolva az övük. A vétlen járművet vezető sofőr nem sérült meg. Ha a vétlen autós  nem csökkenti a sebességet és húzódik jobbra a járművével, úgy frontálisan ütköztek volna.

A nő pszichiátriai betegsége súlyos fokban korlátozta őt abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, és ennek megfelelően cselekedjék.A Győri Törvényszék az anyát minősített emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre, és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását azonban 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, míg az ügyész a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának emelése érdekében jelentett be fellebbezést. A táblabíróság egyetértett az ügyészség indítványával és öt évről nyolc évre emelte a nő vezetéstől való eltiltását-

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik