Belföld

Orbán levélben írta meg a Momentum képviselőjének, hogy mennyi a rezsije

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A feleségem írásban fog válaszolni

– ennyivel intézte el néhány hete Orbán Viktor a parlamentben a momentumos Bedő Dávid kérdését, aki arról érdeklődött a miniszterelnöknél, hogy mennyi rezsit fizet a „a XII. kerületi villájában, a felcsúti házában és a hatvanpusztai luxusbirtokán idén, és mennyibe került mindez egy évvel ezelőtt”.

A Momentum országgyűlési képviselője azóta több bejegyzést is közzétett a Facebookon, melyben arról írt, hogy még mindig nem kapott választ sem a miniszterelnöktől, sem Lévai Anikótól, tegnap azonban végre levele érkezett Orbántól.

Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm

– állt a levélben, majd jött a felsorolás. E szerint Orbán

  • budapesti házának rezsije 2021 novemberében 55 190, 2022 novemberében 178 598 forint;
  • míg a felcsúti házának rezsije 2021 novemberében 47 756 forint, 2022 novemberében 121 973 forint volt.
  • A hatvanpusztai birtokról nem közölt adatokat a miniszterelnök, arról legutóbb is úgy foglalt állást: „Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba.”

Bedő Dávid az adatokat így kommentálta: „Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia. Felháborító, hogy a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik