Belföld

Hat év fegyházat kaptak a Kelenföldi pályaudvarnál emberkedő sorozatrablók

Már az előkészítő ülésen ítéletet hozott a bíróság annak a két férfinek az ügyében, akik tavaly márciusban négy emberre is rátámadtak a Kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint mindkét támadó teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki őket, és 6-6 év fegyházbüntetésre ítélte.

A  vádirat szerint a 23 és egy 27 éves férfi ittasan támadt a négy személyre március 19-én és másnap hajnalban. Az első esetben a mozgólépcsőnél kezdtek követni egy férfit azért, hogy megszerezzék a hátizsákját és az abban lévő értékeket. A terheltek azzal az ürüggyel szólították le az áldozatukat, hogy mit csinált az egyikük szemüvegével, majd kiabálni kezdtek vele, hogy térítse meg az árát.

A férfi értetlenül állt a kérdés előtt, mivel még azelőtt soha nem találkozott a vádlottakkal, ezért kérte, hogy hagyják őt békén. A két férfi ezután lökdösni kezdte az áldozatát, majd több alkalommal megütötték, rángatták a férfit. A bántalmazásnak végül járókelők közbelépése vetett végett.

Mintegy tíz perccel később már újra rabolni próbáltak az elkövetők. Ezt a férfit is ugyanazzal az ürüggyel szólították le, mint az előző áldozatukat, majd őt is lökdösni, rángatni kezdték, valamint többször megütötték. Ezután egyikük a nyakánál lefogta a gyalogost, míg társa ököllel többször arcon ütötte. A férfinak végül sikerült kiszabadulnia a vádlottak fogásból és eltávolodnia tőlük. A járókelő könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az elkövetők ezután egy 80 éves, nehezen mozgó férfihoz léptek, és felszólították, hogy adjon nekik legalább 150 forintot, különben baja esik.  Amikor a nyugdíjas közölte, hogy nincs készpénze, a vádlottak többször megütötték és megrúgták. Miközben az áldozatuk védekezni próbált, elveszítette az egyensúlyát és a földre esett. Ekkor járókelők érkeztek, ezért a támadók végül felhagytak a támadással. A 80 éves férfi a bántalmazás következtében könnyebben sérült.

A támadók végül az aluljáró Őrmezei kijáratánál egy földön fekvő, hajléktalan férfit támadtak meg, aki ennek során könnyebb sérülést szenvedett. A fedél nélküli áldozatuktól mobiltelefon töltőt, zoknit, tusfürdőt és édességet zsákmányoltak. Egy szemtanú értesítette a rendőröket, akik az elkövetőket rövid időn belül elfogták. A bíróság hat év fegyházra ítélte a két támadót, de ez még nem jogerős.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik