Belföld

Őrjöngött, majd macsétával állt bosszút a disznókon

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt a negyvenes, többszörösen büntetett előéletű Kaposvár környéki férfit, aki macsétával állt bosszút szeptemberben a disznókon mert nem bírta ellopni a kiszemelt jószágot.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint férfi a kerítést megrongálva ittasan betört az állattenyésztéssel foglalkozó személy ingatlanára azért, hogy onnan ellopjon egy sertést. Ennek érdekében magával vitt egy bozótvágót, de annyira részeg volt, hogy leölni nem, csak megsebesíteni tudta a kiszemelt jószágot.

ugyeszseg.hu

Ettől annyira indulatba jött, hogy a macsétával válogatás nélkül ütlegelni kezdte a disznókat, és a részeg őrjöngése során két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik disznó marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített. A kaposvári zsaruk két napon belül azonosították a férfit.

A Kaposvári Járásbíróság egyetértett az ügyészséggel és három év fegyházra és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a visszaeső férfit állatkínzás és más bűncselekmény miatt. Az ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik