Belföld

A szociális törvény módosítása ellen tüntettek a Kossuth téren

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az LMP hétfőn este hattól szervezett tüntetést a Kossuth térre a szociális törvény módosítása miatt. A párt követeli, hogy a parlament kedden ne szavazza meg a tervezett módosítást, amiről így vélekednek:

Segíts magadon, mert az állam nem segít! Így lehet összefoglalni a Fidesz-KDNP által benyújtott törvénymódosítást, melyben az állam leráz magáról minden felelősséget, és nem hajlandó kellő részt vállalni a szociális biztonság megteremtésében.

Az eseményen beszédet mond Ungár Péter, az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese, szociálpolitikus és Jámbor András a Szikra országgyűlési képviselője.

Varga Jennifer / 24.hu

A szociális törvény módosítása szerint, amit egyébként kicsit átírtak, elsősorban az egyéneknek, majd a hozzátartozóknak, aztán az önkormányzatoknak lenne a szociális ellátások biztosítására vonatkozó kötelezettségei, az állam csak a negyedik helyen szerepelne a sorban.

A szociális juttatások megállapításához az öregségi nyugdíjminimum alkalmazása helyett bevezetnék a szociális vetítési alap fogalmát, leválasztva a szociális segélyek összegét a nyugdíjminimumról, amellyel a szakmai szervezetek szerint elősegítenék vagy biztosítanák azt, hogy egy egyébként régóta szükséges minimumnyugdíj-emelés a segélyek összegét ne érintse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik