Belföld

Letartóztattak egy fiatal rendőrt drogkereskedelem gyanúja miatt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság azt a fiatal rendőrt, akit kábítószer-kereskedelem miatt vettek őrizetbe néhány nappal ezelőtt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint november 17-én vontak intézkedés alá egy szolgálaton kívüli rendőrt a készenlétisek egy szabolcsi településen a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzése után.

A rendőr két zacskó kábítószert, valamint mérleget és marihuánamorzsolót szállított az általa vezetett kocsiban.  Az intézkedő rendőrök visszatartották a 20 éves férfit addig, amíg a helyszínre nem érkezett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészég ügyésze, aki a megyei rendőr-főkapitányság szemlebizottságának közreműködésével elvégezte az elkövető motozását, a gépkocsija, majd a lakóhelyének kutatását is.

ugyeszseg.hu

A nyomozó ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt, aki a vele közölt megalapozott gyanú szerint kereskedelmi céllal több alkalommal, legutóbb november 11-én 30 gramm kannabisz növényi törmeléket vásárolt.

A nyomozó ügyészség elrendelte a rendőr őrizetét, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését a gyanúsítotti kihallgatása során. A terhére róható bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a férfit, akinek az eljárás alatt meg is szűnt a szolgálati jogviszonya. A döntés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik