Belföld

Embercsempészek akartak beépülni a határvadászok közé, de lebuktak

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Több alkalommal is próbáltak beépülni embercsempészek a határvadászok közé – árulta el Rétvári Bence miniszterhelyettes a honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén, amiről a hvg.hu számolt be.

A bűnszervezet egyik tagja jelentkezett képzésre, de nem tudta megkezdeni, mert kiderült, hogy ő igazából embercsempész, és nem azért jött, hogy megvédje a határt, hanem, hogy majd az embercsempész bűntársainak szóljon, hol van szolgálatban, és ott át tudjanak jönni az embercsempészek az illegális migránsokkal

– olvasható a jegyzőkönyvben.

Rétvári elmondta, hogy a jelentkezők „előszűrésének része egy fizikai, pszichikai felmérés, de a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálata is (…) többszörösen bebizonyosodott, hogy ez szükséges is volt”. „Hála istennek Magyarországnak van egy olyan védelmi képessége, hogy ezeket a beépülési kísérleteket is ki tudtuk szűrni” – mondta.

A miniszterhelyettes a bizottságnak adott tájékoztatásakor a határvadászok létszámadát is említette a november elejei ülésen, ám ezek nincsenek teljesen összhangban azokkal a számokkal, amelyeket a rendőrség – a határvadászok a Készenléti Rendőrségen belül működnek – a hvg.hu témában küldött közérdekű adatigénylésére adott válaszul nemrég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik