Belföld

Rablók verték ki a fehérvári szobafestő szemét

A Blikk szerint az öt támadó azért verte meg brutálisan, mert nem tudott nekik cigarettát adni.

A székesfehérvári szobafestő ismert a városban, elismert a szakmájában, Picassóként emlegetik Kovács Lászlót, akit egy hete, már a sötétben öten támadtak meg. Úgy megverték, hogy kiugrott helyéről egyik szemgolyója, amin már az orvosok sem tudtak segíteni. A férfi a Blikknek azt mondta, támadói cigarettát akartak, de ő nem dohányzik.

Miután megverték, behúzták a bokrok közé, ahol órákig feküdt eszméletlenül. Munkaadója talált rá reggel, amikor keresni kezdte. A férfi vélhetően csak jövő héten hagyhatja el a kórházat. A lap információi szerint az ügyben csoportos garázdaság és maradandó károsodást okozó súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoz a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, ahol azonban – adatvédelmi szabályokra hivatkozva – nem árultak el részleteket.

Mivel a brutális támadók öten voltak, nehéz lesz a bizonyítása annak, ki okozta a végzetes sérülést – mondta Horváth László ügyvéd.

– Ha az orvosszakértő szerint egy bizonyos ütés vagy rúgás okozta a szemsérülést, akkor azért csak egy gyanúsított, elkövető vonható felelősségre.

Az ügyvéd szerint az ilyen eseteknél viszont általában senki nem vállalja a felelősséget, mindenki tagad, ha a sértett félig vakon nem tudja bezonosítani, ki ütötte ki a szemét, nehéz helyzetben lesz a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik