Élő Belföld

A Lánchídhoz vonult ezer ember, hogy az oktatásért tüntessenek

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Pénteken ismét országos munkabeszüntetést tartottak az óvodákban és iskolákban, az Egységes Diákfront pedig országos élőláncot, majd tüntetést hirdetett. Kövesse élőben az eseményeket a 24.hu-n.

Több mint 180 iskola biztosan részt vesz a sztrájkban

A 444 listája szerint már több mint 180 iskola tanárai vesznek részt biztosan a pénteki sztrájkban. A Karinthy Frigyes Gimnázium 34 tanára, illetve a Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára a hét elején egyhetes munkabeszüntetésbe kezdett, erről az alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

Kapcsolódó
„A csend nem rend!” – két budapesti iskola tanárai egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek
A Karinthy Frigyes Gimnázium 34 tanára, illetve a Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára.

Két újpesti iskolát jelképesen lezártak

Az újpesti Babits Mihály Gimnáziumot és a szintén negyedik kerületi Homoktövis Általános Iskolát a szülők és diákok jelképesen lezárták csütörtök este, ezzel fejezték ki a támogatásukat és a szolidaritásukat a sztrájkoló pedagógusok felé.

 

Írják meg tapasztalataikat

A 24.hu az elmúlt hetek megmozdulásaihoz hasonlóan most is szeretne a lehető legtöbb közvetlen tapasztalat, információ birtokában beszámolni arról, hogy különböző iskolákban és településeken hogyan tiltakoznak a pedagógusok, diákok és szülők. Várjuk a leveleket az élőlánccal kapcsolatban, és arról is, hogy az egyes iskolákban

  • a munkabeszüntetés mely formáját választották,
  • hány pedagógus csatlakozott az akcióhoz,
  • a szülők és a diákok hogyan támogatják a megmozdulást.

Arról is várjuk az információkat, hogy a tankerületek részéről milyen jelzések érkeztek az iskolákba. Kiváltképp kíváncsiak vagyunk azon pedagógusok jelentkezésére, akik korábban az állásuk elvesztésével fenyegető levelet kaptak a fenntartótól.

Kérjük a pedagógusokat, a szülőket, a diákokat, az olvasóinkat: írják meg tapasztalataikat a sztrájkról és a budapesti, illetve a vidéki élőláncokról, megmozdulásokról!

Küldjék levelüket „Pedagógussztrájk” tárggyal az info@24.hu e-mail címre!

A menetrend

November 18-án újra országos munkabeszüntetést tartanak az oktatásban. A tiltakozás ezúttal sem csak az iskolák és óvodák falain belül zajlik majd: az Egységes Diákfront országos élőláncot hirdetett péntek reggel háromnegyed nyolctól, a szervezők szerint negyven városban. Délután öt órától pedig szintén a diákok szerveznek tüntetést, a menet a Március 15. térről az Erzsébet hídon keresztül a Clark Ádám térre megy majd. A szervezők szeretnék elérni, hogy beszámolhassanak a köztévében az elmúlt időszakban zajló sorozatos kiállásokról és azok okairól.

Olvasói sztorik