Belföld

Letartóztatták az M5-ösön rendőrökre lövöldöző embercsempészeket

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra az M5-ösön rendőrökre lövöldöző embercsempészeket és társaikat. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint összesen hat külföldi férfinak rendelték el a letartóztatását..

A megalapozott gyanú szerint a terheltek anyagi ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújtottak 21 fő Magyarországon, érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező szír állampolgárnak ahhoz, hogy az államhatárt a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépjék.

November 14-én reggel a gyanúsítottak közül ketten Csehország felé szállították az illegális határátlépőket egy kisbuszban az M5 autópálya bevezető szakaszán, amikor is a velük szemben intézkedni szándékozó rendőrök felszólítására nem álltak meg, továbbá egy gáz-riasztó fegyverrel több lövést is leadtak feléjük.

A másik négy külföldi  gyanúsított az embercsempészéssel foglalkozó, hierarchikusan szervezett, konspiratívan működő csoport tagjai. Az illegális határátlépők szállításához ők biztosították a gépjárművet, amelyben a gáz-riasztó fegyvert is elhelyezték. A letartóztatásról szóló végzés egy terhelt esetében végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik