Belföld

Kifosztotta részeg ismerősét, mert azzal vádolta, hogy gyerekként ellopta a kisautóját

Megütötte és meglopta az ismerősét egy 20 éves kalocsai férfi, amiért azzal vádolta, hogy gyerekként ellopta a kisautóját. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy júliusi hajnalban kaptak bejelentést arról, hogy egy részeg, magatehetetlen tinédzsertől ellopta egy fiatal a telefonját.

A helyszínre vonuló rendőröket a lenyúlt fiatal barátai fogadták, akik elmesélték, hogy a tolvaj régi ismerősük. Az éjszaka folyamán szegődött hozzájuk a 20 éves helyi férfi kezdetben együtt szórakoztak, de később összevesztek. Nézeteltérés a két fiatal között alakult ki, végül egyikük meg is ütötte a másikat.

A bántalmazott fiatal akkorra már annyira részeg volt, hogy nem tudott védekezni és egy büfé teraszán hajtotta álomra fejét. Ezt kihasználta a vitapartnere és kivette a telefonját a zsebéből. Mikor a társaság többi tagja kérdőre vonta a tolvajt, azt felelte, hogy csak egy hívás erejéig vette el a készüléket, csakhogy később azzal együtt távozott.

A kalocsai rendőrök még aznap elfogták a fiatal tolvajt, őrizetbe vették és kihallgatták. A fiatalember részletesen beismerte bűnösséget. Elmondása szerint azért alakult ki nézeteltérés kettejük között, mert az ismerőse azzal vádolta meg, hogy gyerekkorában elvette a kisautóját és lopósnak nevezte.

Tettének súlyosságával pedig már csak akkor szembesült, amikor elhagyta a helyszínt, ezért útközben elhajította a telefont. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett a bántalmazás során. A 20 éves férfinek kifosztásért és könnyű testi sértésért kell felelnie. A nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és vádemelést javasolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik