Belföld

Képszakadásra hivatkozik az alvó riválisát karácsony előtt meggyilkoló budapesti férfi

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 41 éves K. Zoltánnal szemben, aki tavaly karácsony előtt halálra késelte alvó ismerősét egy XVII. kerületi használaton kívüli bakterházban. A bűncselekménnyel vádolt férfi akár húsz év fegyházat is kaphat.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy maga a vádlott azt állította, hogy úgy látta, a másik férfi közeledik az élettársa felé és ezen összevesztek. A pár órával későbbi emberöléssel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy képszakadása volt.

K. Zoltán egy elhagyatott, régi bakterházban élt egy nővel. Tavaly december elején megismerkedtek a későbbi áldozattal, akit ezután befogadtak magukhoz, így a férfi is beköltözött a romos épület egyik szobájába.

A két férfi ezután rendszeresen italozott együtt a lakóhelyükül szolgáló épületben. Az egyik ilyen alkalommal összeszólalkoztak, s a tettlegességtől tartó nő rájuk hívta a rendőröket. A kiérkező járőrök igazoltatták a két férfit, megnyugtatták őket, majd távoztak a helyszínről.

K. Zoltán pár órára lenyugodott, és mindhárman lefeküdtek aludni, éjszaka azonban felkelt, és közölte az élettársával, hogy megöli a másik férfit. A nő próbálta megnyugtatni a párját, és megígérte neki, hogy reggel majd ő megkéri a másik férfit, hogy hagyja el az épületet.

A vádlott azonban ettől sem nyugodott meg, és nem sokkal éjfél után magához vett egy nagyméretű konyhakést, majd miután ismét közölte, hogy megöli a másik férfit, átment a szobájába, és a dunyhán keresztül mellkason szúrta az alvó riválisát.

A sértett felébredt a támadásra és segítségért kiáltott, a nő pedig értesítette a mentőket és a rendőröket, akik helyszínen elfogták a támadót.  A mentők a sérült férfit kórházba szállították, de már nem lehetett megmenteni az életét. A védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolt férfi akár húsz év fegyházat is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik