Belföld

Videón az M5-ösön történt lövöldözés, megszólaltak az üldözésben részt vevő rendőrök

Rögzítette a rendőrök fedélzeti kamerája a kedd reggeli M5-ös autópályán történt autósüldözést és lövöldözést. A BRFK által közzétett videón hallani, hogy az üldözésben részt vevő zsaruk folyamatosan jelentik le rádión, hogy a menekülők mikor hány lövést adnak le rájuk, és hogy a folyamatosan kapják az utasításokat, hogy vigyázzanak magukra és ne menjenek túl közel a furgonhoz.

Jól látszik az is, hogy a dugóba keveredett iraki embercsempészek kiugrálnak a járműből, majd a kispesti erdő felé veszik az irányt, a rendőrök pedig futva üldözik őket tovább.

Nagyon meglepődtem, mert erre nem számítottam. Egyből jelentettem. Megijedtem, amikor később felénk és a civilek felé lőtt, mert féltem, hogy nekem, a kollégáimnak, illetve a civileknek bajuk esik, illetve realizáltam, hogy fiatal vagyok, tényleg élet-halál között, és akkor gondoltam át, hogy itt tényleg ott kell lenni fejben, és szeretném még látni az anyukámat, családomat és barátaimat

– mondta a BRFK videójában Bóna Eliza őrmester.

A lövöldözés kedd reggel történt az M5-ösön, majd egy kispesti erdőben folytatódott tovább a tűzharc. Ahogy az a videón is látszik, a gépjármű jobb első ülésén utazó férfi egy fegyverrel a kezében kihajolt a mellette lévő lehúzott ablakon és három alkalommal a levegőbe lőtt, majd miután a rendőrök az üldözését tovább folytatták, összesen öt célzott lövést adott le a szolgálati gépjárművek irányába és négy üvegpalackot is feléjük dobott.

Budapestre érve az elkövetők a megengedett sebességhatár túllépésével a záróvonalon áthajtva a leállósávban, majd a buszsávban haladtak tovább, de a feltorlódott kocsisor miatt kénytelenek voltak megállni. Ekkor a két férfi kiszállt a kisteherautóból és a szalagkorláton átugorva elfutottak, miközben célzott lövéseket adtak le az őket gyalogosan üldöző rendőrök felé. A menekülőket a helyszínre érkező TEK-esek fogták el végül.

Az embercsempészettel és más bűncselekményekkel meggyanúsított férfiakat és segítőiket őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatásukat. Erre várhatóan még a mai nap sor kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik