Belföld

Munkásszállókon bujkált a Hollandiában börtönre ítélt emberkereskedő

Emberkereskedelem miatt Hollandiában elítélt magyar férfit fogtak el Mosonmagyaróváron nemzetközi elfogatóparancs alapján.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a 30 éves sajtószentpéteri férfi 2020 nyarától kezdve fiatal, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar lányokat csábított ki jól fizető külföldi munka ígéretével Hollandiába, ahol prostitúcióra kényszerítette őket.

A lányokat mind fizikálisan, mind lelkileg bántalmazták, fizetségüket  elvették, a megfélemlített nőket állandó felügyelet alatt tartották. A holland bűnüldöző szervek 2020 végén kezdtek el nyomozni a csapat ellen, majd elfogásukat követően a bíróság erőszakkal elkövetett emberkereskedelem miatt idén tavasszal jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélte őket.

A magyar férfi a kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg, hanem ismeretlen helyre távozott. Ezért a holland bíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. Miután a holland rendőrök arról értesültek, hogy a keresett férfi visszajöhetett Magyarországra, magyar fejvadászok segítségét kérték a szökevény elfogása érdekében.

A KR NNI a jelzést követően pár héten belül megtalálta a célszemélyt, aki az országot járva éppen munkát keresett, miközben munkásszállókon húzta meg magát. Akkor is épp egy külvárosi lakóépületből jött ki, amikor a KR NNI fejvadászai elfogták. Jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról bíróság dönt majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!