Belföld

Meghalt a Szombathelyen felgyújtott egyik hajléktalan

Letartóztatta a Szombathelyi Járásbíróság azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több hajléktalant is felgyújtott. A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy később meghalt a kórházban.

A megalapozott gyanú szerint a férfi augusztusban az egyik szombathelyi parkolóban közös italozás közben öngyújtójával meggyújtotta egy hajléktalan társa lábán lévő kötéseket, aki olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy hosszas kórházi kezelés ellenére októberben elhunyt. A férfi halála összefüggésbe hozható az általa elszenvedett égési sérülésekkel, és az ennek következtében beálló többszervi elégtelenséggel.

A közlemény szerint a gyanúsított októberben a szombathelyi hajléktalanszállón késsel megsebesítette egy másik társát, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, két héttel később pedig leöntötte valamivel, majd felgyújtotta egy harmadik másik társát is, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a bűnismétlés és szökés veszélye miatt indítványozta az őrizetben lévő férfi letartóztatását, akit halált okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével is gyanúsítanak. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik