Belföld

Letartóztatnák a rendőrökre lövöldöző embercsempészek társait is

TEK / police.hu
TEK / police.hu
A nyomozási bíró várhatóan még szerdán dönt.

A rendőrökre lövöldöző embercsempészek ügyében az ügyészség hat külföldi férfi letartóztatását indítványozta. Az embercsempészés miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekmények ügyében a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség jár el.

A BRFK nyomozói a határsértőket szállító két férfit, illetve az embercsempészésben közreműködő négy – szintén külföldi – társukat  minősített embercsempészés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett hat férfi letartóztatását indítványozza, mert a külföldi gyanúsítottak jelenléte az eljárásban csak így biztosítható.

A nyomozás fő célja a szervezett elkövetéssel gyanúsított, magyarországi kötődéssel nem rendelkező férfiak kapcsolatrendszerének feltárása, a teljes elkövetői kör felderítése. Ezzel összefüggésben, a gyanúsítottak vonatkozásában a bizonyítás veszélyeztetésének a reális lehetősége is fennáll, ami szintén csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel zárható ki. A letartóztatásokról a nyomozási bíró várhatóan szerdán dönt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség korábban felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és közlekedési bűncselekmények miatt hallgatott ki két, magát iraki állampolgárnak valló, férfit. Ők nem tettek vallomást, panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik