Belföld

Mégsem kell milliós gázszámlát fizetnie az Igazgyöngy Alapítványnak

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Tévedésből kapott 1,7 millió forintos gázszámlát az L. Ritók Nóra nevével fémjelzett Igazgyöngy Alapítvány a két telephelyére, ezért azokat sztornózzák, tudta meg a HVG.

Korábban lapunk is beszámoltróla, hogy brutális gázszámlát kapott a Berettyóújfaluban és térségében a mélyszegénységben élőket segítő Igazgyöngy Alapítvány, az MVM egy egymilliós, illetve egy 700 ezer forintos gázszámlát állított ki a nevükre. Akkor az alapítványt vezető L. Ritók Nóra azt mondta, átalányt fizettek, és a jelek szerint az éves leolvasásnál a különbözetet teljesen az emelt áron számlázták, ezért küldtek egy levelet az MVM-nek, hogy segítsenek értelmezni, miért így számoltak.

A cég azt válaszolta, hogy 15 napon belül válaszolnak majd, de nem volt szükség ennyi időre. Az egyik, 700 ezres gázszámla helyett már meg is kapták a jót (192 ezer forintról állították ki). A másik helyre kiállított, 1 milliós számlát is sztornózta már a szolgáltató, a valós fogyasztás alapján ott havi 60 ezer forintot fognak fizetni átalányban. A túlfizetést néhánynapon belül visszakapja az alapítvány a lap szerint.

A 60 ezer forintos havidíjjal számolva viszont az alapítvány 720 ezer forintot fizet az éves gázfogyasztás után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik