Belföld

Brutális gázszámlákat kapott a mélyszegények tanodája

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az MVM egy egymilliós, illetve egy 700 ezer forintos gázszámlát küldött.

A Berettyóújfaluban és térségében a mélyszegénységben élőket segítő Igazgyöngy Alapítvány azért került bajba, mert a civil és karitatív szervezetek intézményeire nem vonatkozik a rezsicsökkentés, a teljes piaci árat fizetik. Novemberben érkezett is egy egymilliós és egy 700 ezer forintos gázszámla – írja a 444.hu.

L. Ritók Nóra, az alapítvány vezetője (a képen) a lapnak azt mondta, az egymillió forintos számla a toldi tanoda mintegy 60 négyzetméteres épületére szól, a a 700 ezres pedig egy még kisebb toldi épületükre, ahol a társadalmi vállalkozást üzemeltetik.

A gázóra állása stimmel.

Átalányt fizettek, úgy látják, az éves leolvasásnál a különbözetet teljesen az emelt áron számlázták, ezért küldtek egy levelet az MVM-nek, hogy segítsenek értelmezni, miért így számolták. A cég azt válaszolta, hogy 15 napon belül válaszolnak majd.

L. Ritók Nóra szerint eddig az átalányból még visszatérítést is kaptak (nyáron 115 500 forintot). Mint mondta, az átalány a tanoda épületére havi 15 000 forint volt, ami beszorozva héttel, azaz a gáz piaci árával, havi 105 ezer forint lehetne, nem egymillió. Telefonon is keresték a szolgáltatót, de nem tudták elérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik