Belföld

Vascsővel estek egy férfinek Encsen, mert a neje feljelentette egyikük fiát szexuális erőszakért

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azt négy férfit, akik tavaly januárban összeverték a haragosukat Encsen.

A főügyészség tájékoztatása szerint a terheltek meglátták az utcán gyalogoló férfit. Mivel egyiküket a férfi felesége január elején feljelentette szexuális erőszak miatt, ezért haragban voltak vele.

A férfiak kimentek az utcára, közülük annál a vádlottnál, aki ellen a feljelentés megtörtént, egy vascső volt, míg az apjánál egy bozótvágó kés. Körbefogták az áldozatukat, majd szidni kezdték a feljelentés miatt. Az egyik elkövető egy gázspray-vel lefújta a férfit, majd elővette a bozótvágó kést, és azzal több esetben a fejére, illetőleg a védekezésként felemelt karjára sújtott.

A férfi a földre rogyott, ekkor a másik támadó fejbe vágta a vascsővel. A két társuk „Öld meg a kutyát!” kifejezést használva biztatta őket. A leütött férfinek sikerült felállni, és futva menekült, azonban a bozótvágó késsel támadó férfi utánaszaladt és még egyszer fejen ütötte. A többiek is üldözőbe vették, viszont egy járókelő közbeavatkozott és felszólította őket, hogy hagyják abba.

A megvert férfi a bántalmazás következtében a halántékcsont nyolc napon túl gyógyuló nyílt törését, valamint vágott sérüléseket szenvedett el. A bozótvágó késsel a fejre mért csapások miatt a cselekmény alkalmas volt közvetett életveszélyes sérülés okozására. Az ügyészség börtönbüntetést kért a bűncselekménnyel vádolt négy férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik