Belföld

Varga Mihály: Jó hír érkezett

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában azt mondta jó hír érkezett, ugyanis a magyar gazdaság a várakozások felett, 4,1 százalékkal erősödött a III. negyedévben.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: ez az egyik legkedvezőbb adat az uniós országok között. Mindez szerinte azt jelenti, hogy a magyar gazdaság továbbra is ellenáll a háború és a szankciók káros hatásainak.

Ahogyan azt megírtuk, Bokros Lajos és Surányi György is úgy vélekedtek egy múlt heti konferencián, hogy a magyar gazdaság jelenleg még nincs válságban, ugyanakkor az infláció rendkívül magas.

Az viszont már most látható, hogy a magyar GDP az elmúlt három hónapban 0,4 százalékkal csökkent, ezzel pedig a magyar gazdaság nagy lépést tett a technikai recesszió felé.

Elemzők szerint nem az a kérdés, hogy lesz-e recesszió a magyar gazdaságban, hanem az, hogy milyen mélységű és mennyire elhúzódó lesz – hívja fel a figyelmet a 444.

A közgazdászok akkor beszélnek recesszióról, ha legalább két egymást követő negyedévben csökkent a GDP értéke. A most kijött adat alapján az év végére technikai alapon recesszióba kerül a magyar gazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik