Belföld

Milliókat lopott a volt főnökétől egy ceglédi férfi, hogy bebiztosítsa a jövőjét

police.hu
police.hu

Egy nagykőrösi telephelyre riasztottak rendőröket pár nappal ezelőtt, miután szembesültek azzal, valaki két széfet kitépett a falból és elvittek a benne lévő pénzzel együtt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök már a helyszínen gyanították, hogy olyasvalakit kell keresniük, aki hozzáférhetett a raktár kulcsához, az ajtót ugyanis sértetlenül nyitották ki. Az alkalmazottak kihallgatása közben viselkedése, válaszai alapján célirányosan kezdtek rádolgozni egy 33 éves ceglédi férfire.

A tanúból hamar gyanúsított lett, miután S. Zoltán belátta, nincs értelme kamuzni, mert a nyomozók időközben elegendő bizonyítékot gyűjtöttek össze ellene. Feltáró jellegű beismerő vallomást tett és azt is megmutatta, hová rejtette a trezorokat és hová dobálta ki az elkövetéskor viselt ruháját.

Vallomásában elmondta, hogy aznap este összevesztek az élettársával, ő pedig beült a bérelt kocsiba és átment Nagykőrösre. Leparkolt a volt munkáltatója telephelyének közelében, majd begyalogolt a kapun és elbújt, amíg a raktárban kollégái nem végeztek a pakolással. Hajnali négy körül tisztult a levegő, ekkor kulcsával nyitotta az ajtót, majd az előtérben lévő faszekrényben sorakozó széfek közül találomra kiválasztott kettőt.

Egy vésővel lefeszítette őket, majd betette a hátizsákjába és kigyalogolt velük a kapun. Először egy árokba dobta a táskáját, visszasétált a kocsihoz, majd hazafelé indulva felvette a hátizsákot.

Otthon aztán egy vascsővel felfeszítette a trezort és kivette belőle a köteg pénzt, majd a szomszéd telken lévő kútgyűrűbe, műanyag flakonokat rádobálva elrejtette hátizsákostul. Már pirkadt, mire végzett, majd Budapestre indult. Menet közben, az M4 autóút mellett eldobálta nadrágját, felsőjét és cipőjét, kabátját pedig egy fővárosi hajléktalannak adta.

A nagykőrösi rendőrök a kútgyűrűből előkotorták a hátizsákot, a széfeket és a közel 3,4 millió forintot hiánytalanul megtalálták, ahogyan a gyorsforgalmi út mellet kihajított ruhadarabokat is. S. Zoltán azt állította, hogy megbánta tettét, s csak a jövőjét akarta anyagilag kicsit bebiztosítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik