Belföld

Kispesti erdőben folytatódott a tűzharc az M5-ösön történt lövöldözés után – videók

police.hu
police.hu

Kiderültek az M5-ös autópályán történt reggeli lövöldözéses autósüldözés részletei. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy egy főváros felé haladó magyar rendszámú Ford Transitot akartak ellenőrizni Pest megyei rendőrök 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs térségében.

A kisteherautó azonban a járőrautó megkülönböztető jelzését és a megállásra felszólítást figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült.

A sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet. A BRFK lezárta a területet, és csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak a helyszínre.

A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, akik 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a feltételezett elkövetőket: két, magát iraki állampolgárnak valló férfit. A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, az elszámoltatásuk megkezdődött.

A lövések következtében az illegális migránsok, az embercsempészek és a rendőrök sem sérültek meg.Embercsempészés bűntett miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt pedig a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik