Belföld

Jött neki egy sugallat, hogy öljön, tényleges életfogytiglant kértek a miskolci kettős gyilkosra

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azt a 26 éves férfit, aki egy embert halálra vert karóval, egy másikat pedig szétkaszabolt Miskolcon.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője lapunk megkeresésére azt mondta, hogy az ügyészség tényleges életfogytiglant kért a vádlottra. Kérdésünkre elmondta, hogy mit mondott a vallomásaiban.

Azt elismerte, hogy halálra verte karóval az egyik áldozatát, majd elrejtette a holttestet. Azt azonban tagadta, hogy 50 késszúrással végzett volna a másik áldozatával. Egy másik hajléktalanra akarta kenni ezt a bűncselekményt és azt állította, hogy ő csak a holttest eltüntetésében segédkezett. Később azonban változtatott a vallomásán, ekkor már azt mondta, hogy jött neki egy sugallat, hogy meg kell ölnie ezt a férfit

– mondta lapunknak az ügyész.

A fiatalember hajléktalanként élt Miskolcon. 2020 augusztusában megismerkedett egy férfival, elcsalta egy hétvégi-házas övezetbe, majd közös italozás után egy több mint másfél méteres fakaróval agyonverte. A holttestet elvonszolta és egy fás, bokros területen elrejtette.

Egy hónappal később egy elhagyatott épületbe költözött Miskolcon a hajléktalan ismerőseivel. Az egyik este együtt italoztak, majd a későbbi áldozata elment aludni. A férfi utánament, és egy késsel ötvenszer megszúrta, majd a holttestet egy paplanhuzatba csomagolta és bedobta az udvaron lévő kútba.

A 26 éves férfi még szeptember elején összeismerkedett egy férfival, akinek felment a lakására. Mindketten alkoholt ittak, és amikor a házigazda elaludt, a férfi a ruházatából kivette a pénztárcáját, abból 14 ezer forintot, valamint személyes okmányt magához véve távozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik