Belföld

Összevertek egy kocsmárost, a balhézó fivérekről videó is készült

Vádat emelt a Tatai Járási Ügyészség azzal a testvérpárral szemben, akik egy évvel ezelőtt megverték a kocsma tulajdonosát egy Tata közeli településen.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a két elkövető leittasodott a sörözőben. A kocsma tulajdonosa éjjel egy körül jelezte a vendégeinek, hogy zárni szeretne, és elkezdett takarítani. Az egyik férfinek ez nem igazán tettszett, felrúgott egy bárszéket, és földhöz vágott egy üveges sört is, ami összetört.

A férfi megpróbálta megütni a tulajt, aki kezével kivédte az ütéseket. Az elkövetőt többen közrevették, aki azonban egy hirtelen mozdulattal, a kezével lesöpörte a pultról az összes üveget és poharat. A férfit a testvére megpróbálta leállítani, lefogni, ő azonban kirántotta magát a kezei közül, elcsúszott a kiömlött sörön, és beverte a fejét. A társaság végül kiment a sörözőből.

Később az üvegeket lesöprő férfi testvére visszament a helyiségbe, rátámadt a kocsmárosra, többször is megütötte, aki emiatt nekiesett egy közeli szekrénynek, s beverte a fejét, amitől néhány másodpercre az eszméletét is elvesztette. A kocsmárosnak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is.

Az ügyészség a tulajt bántalmazó férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, a bárszéket felrúgó fivérével szemben pedig garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot, amelyben arra tett indítványt, hogy sérülést okozó férfit felfüggesztett szabadságvesztésre, a testvérét pedig pénzbüntetésre ítéljék.

Olvasói sztorik