Belföld

Nem fogja kitalálni, mit tett a két nap alatt 11 zuglói kocsit is feltörő férfi a kihallgatása után

Egy körözött autóra lettek figyelmesek a rendőrök november harmadikán Zuglóban. Miután a jármű útját állták, a sofőr megpróbált elmenekülni és nekihajtott a rendőrautónak. Az ütközés következtében szerencsére senki sem sérült meg, a férfit pedig ott helyben elkapták.

A BRFK az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a 25 éves Cs. Zsolt ellen azért folyik büntetőeljárás, mert 11 kocsit tört fel Zuglóban október 29. és 31. között. A lopások miatt gyanúsítottként hallgatták ki tízrendbeli lopás, valamint egyrendbeli lopás kísérletének a gyanúja miatt.

A férfi ezután szabadlábon védekezett, amelyet kihasználva november 3-án reggel be is pattant egy nyitva hagyott, futárszolgálat tulajdonát képező autóba a XV. kerületben, majd elhajtott. Az elkövetőről kiderült, hogy a bűncselekményt megelőzően egy kiskorút akart rábírni arra, hogy ellopja a kocsit, azonban nem járt sikerrel.

A zuglói nyomozók  jármű önkényes elvétele, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit. Az őrizetbe vett férfit letartóztatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik