Belföld

Késsel követelt milliókat a szüleitől egy férfi Makón

Vádat emelt a Makói Járási Ügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki megöléssel fenyegette a szüleit azért, hogy pénzhez jusson.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi február 1-jén, reggel kiabált, szitkozódott otthon a szüleivel, és azt mondta nekik, hogy megöli őket, ha nem adnak egymillió forintot. A déli órákban már az összeg kétszeresét követelve egy 20 cm-es pengehosszúságú konyhakéssel a kezében próbálta őket megfélemlíteni.

El is indult az anyja felé, de ő elmenekült előle. A férfi azért, hogy a követelésének további nyomatékot adjon, egy gáz riasztópisztolyt vett elő dobozostul, de végül nem vette ki belőle a fegyvert. A bűncselekménynek az vetett véget, hogy a szülők értesítették a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták, és őrizetbe vették a férfit.

A járási ügyészség két rendbeli, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével, valamint a nyomozás során a szervezetében kimutatott amfetaminszármazékra tekintettel kábítószer birtoklásának vétsége miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik