Belföld

13 évet kértek az újfehértói férfira, aki szétszurkálta a mosatlan kés miatt szóló nejét

police.hu
police.hu

Emberölés miatt állítja bíróság elé a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az 51 éves férfit, aki július végén szétszurkálta a nejét Újfehértón, amiért rászólt.

A házaspár kapcsolata megromlott, de ennek ellenére együtt éltek a családi házukban. Az ominózus este a férfi alkoholt ivott, arra pedig gyógyszert vett be, majd vacsorát főzött magának a konyhában. Este ért haza a felesége, aki felelősségre vonta az italozás miatt, és azt is kifogásolta, hogy a férje nem mosta el az előző nap használt konyhakést.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint nő a kezébe vette a 23,5 cm pengehosszúságú konyhakést, melyet a férje kikapott a kezéből, majd 18 alkalommal a mellkasán és egyéb testrészein megszúrta vele. A sérülések olyan súlyosak voltak, hogy a nő a helyszínen meghalt. A Zsaru magazin korábban azt írta, hogy a férfi beismerte a bűnösségét a történtek után, és az alábbiakat mondta a vallomásában:

A kezében volt az a konyhakés, amivel az előző nap én vágtam a húst. Válófélben voltunk, magamnak főztem. Azt kérdezte, miért nem mostam el, ebből indult a vita

Az ügyészség 13 év börtönt kért az 51 éves férfire arra az esetre, ha váddal egyező beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, és nem kér tárgyalást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik