Belföld

Pezsgővel ünnepelte milliós zsákmányát a pilisi betörő

police.hu
police.hu

Elfogták a monori rendőrök azt a 36 éves  férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy közel egymillió forint értékben lopott műszaki cikkeket és szerszámgépeket az egyik pilisi családi házból. Ám nem ez volt az egyetlen balhéja.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint sokkoló látvány fogadta a 41 éves helyi férfit, amikor hazaért és azt látta, hogy betörték a felújítás alatt álló házának az ablakát, s a számítógéptől a tisztítószereken át a kovakészletig mindent elvittek, sőt még a hűtőt is kipucolták.

A monori rendőrök már a helyszínen sejtették, ki lehetett az elkövető. És miután beigazolódott a gyanújuk, egy pilisi udvaron parkoló kocsiban elfogták az alkalmi munkákból élő B. Zsoltot, akit előállítottak és lopás bűntettével gyanúsítottak meg.

A 36 éves férfi egyébként nem ma kezdte a szakmát, többször is lebukott már hasonló vagyon elleni bűncselekmények miatt. Módszerei, zsákmányai tekintetében nem volt válogatós: kerékpárlopások, ingatlan betörések, gépkocsikból történő lopások, besurranások, de zokszó nélkül elvitt egy pénzzel tömött brifkót is egy orvosi rendelőből.

B. Zsolt beismerte a bűncselekményeket. Védekezésében szorult anyagi helyzetét emlegette. Hozzátette, hogy utolsó helyszínén az ennivaló mellé egy palack édes pezsgőt is a hóna alá vágott, amit aztán csendes magányában elfogyasztott.

Az ünneplés azonban korainak bizonyult, és egy darabig semmi hasonlóban nem lesz része, mert a bíróság azóta már le is tartóztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik