Belföld

Két 12 éves gyerek is volt az egri Érsekkertben lecsapó rablóbanda tagjai között

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Többszörösen minősülő rablás bűntette miatt állítja bíróság elé az Egri Járási Ügyészség annak az ötfős bandának a tagjait, akik két és fél évvel ezelőtt kiraboltak két embert az egri Érsekkertben.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint két 12 éves, egy 16 éves, egy 17 éves fiatalkorú és egy 18 éves fiatal felnőtt alkotta az ötfős társaságot.

A vádirat szerint a csoport tagjai beszélgetésbe elegyedtek a telefonról zenét hallgató két személlyel, akik közül az egyik szemmel láthatóan csak korlátozottan volt képes a bűncselekmény elhárítására.

A vádlottak rövid idő után megegyeztek abban, hogy főként táncolással elterelik a másik két személy figyelmét, hogy megszerezhessék a padon lévő mobiltelefonjaikat. A banda tagjai sikerrel jártak, és megkaparintották a kinézett telefonokat, majd elfutottak a helyszínről, és egy közeli lakótelep egyik lépcsőházában bújtak el az őket kereső áldozataik elől.

ugyeszseg.hu

Húsz perc elteltével a banda tagjai előjöttek rejtekhelyükről, és visszamentek a parkba, ahol azonban belebotlottak az őket azóta is kereső sértettekbe, akik kérték vissza mobiltelefonjaikat. A fiatalok ismét futásnak eredtek, és az éj sötétjét kihasználva próbáltak a fák, bokrok között búvóhelyet találni maguknak.

A sértettek azonban ezúttal megtalálták a társaság tagjait, akik ekkor a korábban eltulajdonított telefonok megtartása érdekében ököllel ütötték és lábbal rugdosták őket, majd elszaladtak a helyszínről, és egy társasház lépcsőházában töltötték az éjszakát. A két áldozat nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozás során megállapították, hogy a két 12 éves fiatalkorú az elkövetéskor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással. A két legfiatalabb vádlottra javítóintézeti nevelést, a többiek vonatkozásában pedig szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását kérte az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik