Belföld

Hét évet kapott az újbudai villamosmegállóban késelő apa

Hét év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt az emberölés kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolt többgyermekes férfit, aki tavaly januárban megkéselt egy másik férfit az újbudai villamosmegállóban.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a korábban pszichiátriai kezelés alatt is álló férfi együtt italozott két hajléktalan ismerősével, és csatlakozott hozzájuk másik négy fedél nélküli ember is. A terhelt kötözködött a többiekkel, és kést szorított az egyik férfi nyakához.

Végül a terhelt a férfi kérlelésére felhagyott a támadással. Később a vádlott felszállt a villamosra az ismerőseivel, majd a szerelvényről egy újbudai megállóban leszállva szóváltásba keveredett az egyik férfival. Ennek során kölcsönösen lökdösték és szidalmazták egymást, majd a terhelt ezúttal is elővette a kését és egy alkalommal közepes erővel mellkason szúrta vitapartnerét.

A megkéselt áldozat életveszélyes sérülést szenvedett. A vádlott a mai előkészítő ülésen beismerte a tettét, és lemondott a tárgyalásról is. A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a terhelt megbánta tettét, s azt, hogy a támadás kísérleti szakban maradt.. Ezen felül enyhítő körülmény volt még a terhelt egészségi állapota és az, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

Súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság az elkövető ittas állapotát és többszörösen bűntettet előéletét. Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik