Belföld

Hátulról ütött le két asszonyt egy férfi Budán és az Örsön, egyikük életveszélyesen megsérült

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a többszörösen büntetett 42 éves férfival szemben, aki egymás után két idős nőre is rátámadt tavaly novemberben, egyikük életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint tavaly novembert 16-án a Normafa úton sétált a terhelt, amikor felfigyelt a járdán előtte haladó 91 éves asszonyra. Egy ideig követte az asszonyt, majd egy nála levő kemény, tompa tárggyal, hátulról úgy fejbe vágta, hogy a nő azonnal elvesztette az eszméletét és a földre zuhant.

A férfi odalépett a földön fekvő áldozathoz és elvette tőle a táskáját, amiben az áldozata iratai, legalább 10 ezer forintja, valamint a bankkártyája volt, majd elhagyta a helyszínt. A nyugdíjas a bántalmazás következtében életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

Az elkövető 15 ezer forint értében vásárolt az asszony bankkártyájával trafikokban. Ezen felül menetjegyeket, bérleteket fizetett vele 50 ezer forint értékben.

A következő napon eltett egy fémrudat és kiment az Örs vezér térre, hogy kiszemeljen egy újabb idős áldozatot. Kis idő múlva fel is figyelt egy ott éppen hazafelé tartó 77 éves nőre, akit ezután hazáig követett. A társasházhoz érve, a férfi belépett a nyugdíjas után a lépcsőházba, majd beszállt vele a liftbe, ahol elővette a táskájából a fémrudat, és azzal hátulról fejbe ütötte a nőt.

Az asszony az ütés ellenére dulakodni kezdett a támadójával és közben segítségért kiabált. A férfi az idős nő ellenállásának hatására felhagyott a támadással és értékek megszerzése nélkül elmenekült. A megtámadott nő a fején repesztett sebzést szenvedett, azonban a bántalmazás jellege és eszköze alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is.

A Fővárosi Főügyészség  fegyházbüntetést kért az a életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, illetve annak kísérletével, továbbá információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével is vádolt férfira azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik