Belföld

Megütöttek és földre dobtak egy hétéves kislányt a győri játszótéren, homlokcsonttörést szenvedett

Minősített testi sértés miatt állítja bíróság elé a Győri Járási Ügyészség azt a férfit, aki kétszer is arcon ütött egy hétéves kislányt az egyik helyi játszótéren, majd a kezeit és lábait összefogva felemelte és a földre dobta.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatás szerint a negyvenes éveiben járó férfi azért bántalmazta a győri játszótéren a hétéves kislányt idén ősszel, mert feldühítette a viselkedése.

A kislány konfliktusba került a többi gyermekkel, köztük a terhelt volt párjának a kislányaival is, ezért a férfi kicsavart kezekkel a többi, ott tartózkodó szülő elé rángatta őt, hogy számon kérje a bántalmazó viselkedését. A kislány azonban nem szólt egy szót sem, ezért a férfi dühbe gurult: kétszer is arcon ütötte a kislányt, aki az ütésektől mindkét alkalommal a földre esett. Ezt követően kezeit a lábaihoz szorítva felemelte, majd szándékosan ledobta őt a földre.

A gyermek, aki életkoránál fogva védekezésre képtelen személynek minősül, a bántalmazás következtében homlokcsontja törését szenvedte el, mely nyolc napon túli gyógytartamú sérülés. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kért a férfire azzal, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt agresszió kezelő foglalkozáson való részvételre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik