Belföld

Videón a józsefvárosi dohányboltból milliós pénzköteget lenyúló férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség azt a többszörösen büntetett 39 éves férfit, aki két hónappal ezelőtt több mint egymilliót nyúlt le egy józsefvárosi dohányboltból, amikor az eladó nem figyelt.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint  1 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélték a férfit, de az ügyészség súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

A vádirat szerint a férfi az üzletbe belépve észlelte, hogy az eladó nem tartózkodik az üzlettérben, ezért elhatározta, hogy lopni fog a boltból. Megkerülte a kiszolgáló pultot, majd a pult mögé lépett, ahol a kassza alatti polcon, egy papírdobozban észrevett egy pénzköteget. A terhelt az összekötegelt, összesen 1 millió 25 ezer forint készpénzt magához vette, majd sietve távozott az üzletből.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, lopás bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért őt, mint többszörös visszaesőt 1 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet azonban nem jogerős, mert az ügyészség hosszabb tartamú, valamint fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik