Belföld

Meghamisíttatta a volt élettársa aláírását egy nő, hogy Nagy-Britanniába vigye a kisbabájukat

Meghamisíttatta a volt élettársa aláírását egy nő az útlevél igénylésekor, hogy külföldre vihesse a közös gyermeküket. Az Esztergomi Járásbíróság most hozott ítéletet a hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt indított ügyben.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt közölte, a nő és a férfi kapcsolatából 2020-ban gyermek született.  Az élettársak közötti megromlott a kapcsolat, ezért a nő a közös kiskorú gyermekkel együtt elköltözött a férfitól.

A nő Nagy-Britanniába akart utazni a gyermekkel, ezért idén február negyedikén Dorogon az okmányirodában a gyermek részére útlevél kiadását kérelmezte.

A nő az okmányirodai ügyintézőnek átadott, ezáltal felhasznált egy „Cselekvőképtelen kiskorú kérelmező útlevelének kiadásához hozzájáruló szülői (törvényes képviselői) nyilatkozat” elnevezésű okiratot, amelyet azonban az apa helyett, az ő nevével, egy ismeretlen személy írt alá. A nő  tisztában volt az okiraton lévő aláírás hamis voltával.

Az Esztergomi Járásbíróság egy évre próbára bocsátotta a kisgyermek anyját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik